ГоловнаСвіт

США планують посилити вимоги до іноземців для в'їзду в країну, - радник Трампа

"Необхідно на міжнародному рівні ускладнити можливість пересування для терористів".

США планують посилити вимоги до іноземців для в'їзду в країну, - радник Трампа
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

В адміністрації президента США Дональда Трампа вважають, що необхідно посилити заборону на в'їзд у Сполучені Штати для іноземних громадян.

Про це заявив в ефірі ABC радник голови держави з питань національної безпеки Герберт Макмастер.

"Якщо ви не можете ефективно перевіряти людей, які в'їжджають у вашу країну, то вам не слід дозволяти їм приїжджати", - заявив Макмастер. Він додав, що необхідно на міжнародному рівні ускладнити можливість пересування для терористів.

Він наголосив, що заборона на в'їзд - це перший крок. "Перший крок до поліпшення системи перевірки, вдосконалення обміну інформацією", яка дозволить уряду гарантувати безпеку громадян США.

Він підтвердив, що в Білому домі обговорювали посилення заборони після коментаря президента США Дональда Трампа у відповідь на теракт у Лондоні.

Трамп тоді дорікнув лондонській поліції, що терористи були в полі їхнього зору і співробітники правоохоронних органів не змогли запобігти теракту. "Ще одна атака в Лондоні, виконана терористами-невдахами. Це хворі і божевільні люди, які були в полі зору Скотленд-Ярду. Повинні були діяти на випередження", - написав він у своєму "Твіттері".

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей звинуватила Трампа в спекуляції. "Я ніколи не вважала, що це корисно для будь-кого - спекулювати на тему того, що розслідується", - сказала Мей.

15 вересня в лондонському метро на станції "Парсонс-грін" стався вибух. При цьому 29 людей постраждали, багато хто отримав травми через тисняву. Відповідальність за теракт узяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). The Times відзначала, що в складі бомби була речовина "матір сатани" - перекис ацетону, яке зазвичай використовують бойовики ІДІЛ. У справі про вибух у метро затримали 21-річного підозрюваного в лондонському районі Хаунслоу і 18-річного підозрюваного в англійському місті Дувре.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram