ГоловнаСвіт

Росія й Ірак відновили авіасполучення, перерване 13 років тому

Авіасполучення з Іраком перервано в 2004 році через ситуацію з безпекою.

Росія й Ірак відновили авіасполучення, перерване 13 років тому
Фото: flagi.in.ua

Іракська авіакомпанія Iraqi Airways здійснила перший за 13 років рейс до Москви.

Про це повідомляє російське інформагентство РИА Новости.

Літак приземлився в аеропорту Внуково. На борту авіалайнера, як раніше повідомило іракське посольство в Росії, перебувала делегація на чолі з міністром транспорту Іраку Каземом Хамамі.

Авіаційна влада Іраку і Росії домовилися про відкриття регулярного прямого сполучення між містами двох країн ще в 2015 році. Тоді також домовилися розглянути можливість відкриття рейсів у місто Ербіль в Іраку і в Санкт-Петербург і Казань у РФ.

Авіасполучення з Іраком було перервано в 2004 році після введеної заборони з боку Росії. Причиною припинення авіарейсів між двома країнами став недостатній рівень забезпечення безпеки польотів через погіршення обстановки в Іраку.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року за розпорядженням президента РФ Володимира Путіна було припинено авіасполучення з Єгиптом. Заборона на польоти до Єгипту пов'язана з катастрофою російського літака А321 під Сінаєм. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявив, що авіасполучення буде призупинено доти, поки не буде забезпечено належний рівень безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram