ГоловнаСвіт

Результатом роботи миротворчої місії ООН на Донбасі має стати підготовка до виборів

Ніхто не погодиться, щоб Росія хоча б частково регулювала підготовку або проведення цих виборів.

Результатом роботи миротворчої місії ООН на Донбасі має стати підготовка до виборів
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: EPA/UPG

Результатом роботи миротворчої місії ООН на Донбасі має стати підготовка до проведення там виборів.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив журналістам в кулуарах 14-ї Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), організованої Фондом Віктора Пінчука, передає кореспондент LB.ua.

"Все це потрібно, щоб закласти основу для чого? Для того, щоб розпочався перехідний період, який би призвів до виборів. Звичайно, ніхто не буде погоджуватися на російські маніпуляції, щоб Росія хоча б частково регулювала підготовку до цих виборів або проведення цих виборів", - сказав Клімкін.

Міністр також підкреслив, що мандат миротворчої місії повинен включати виведення російських регулярних військ, і найманців, і всього того металобрухту, який Росія сюди запхала на територію окупованого Донбасу". "І, звичайно, перші кроки з нормалізації ситуації і повернення до нормального життя. Це включає зокрема роззброєння", додав він. 

Відповідаючи на запитання про можливість участі росіян у миротворчій місії, Клімкін відкинув таку можливість: "Ми вважаємо, що в жодному разі, оскільки Росія, як країна-агресор, якщо вона ще присутня в миротворчій місії, то це просто зриває дах. Серйозно, яким чином Росія, яка фактично окупувала територію Донбасу і це якраз суміш класичної і гібридної окупації, може бути в цій місії?".

За його словами, в цій місії можуть брати участь тільки ті, кому "ми довіряємо і кому може довіряти міжнародне співтовариство".

Клімкін повідомив, що зараз йдуть консультації як будуть взаємодіяти СММ ОБСЄ і миротворча місія ООН. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram