ГоловнаСвіт

Додон висунув власного кандидата на пост міністра оборони

Молдовський лідер відмовився підписувати закон, що передає повноваження щодо відправлення молдовських військовослужбовців на навчання від президента уряду. 

Додон висунув власного кандидата на пост міністра оборони
Игорь Додон
Фото: EPA/UPG

Президент Молдови Ігор Додон відкинув висунуту правлячою коаліцією кандидатуру Євгена Стурзи на посаду міністра оборони, запропонувавши уряду власного кандидата, генерала Віктора Гайчука.

Про це молдовський лідер заявив на проведеному в Кишиневі брифінгу, передає  "Укрінформ".

"Сьогодні я скерував прем'єр-міністру листа, в якому відкинув кандидатуру Євгена Стурзи на посаду міністра оборони. Пан Стурза - людина некомпетентна у військовій сфері й не володіє професійними навичками для керівництва армією. Мною була запропонована альтернативна кандидатура кадрового військового, колишнього посла Молдови при НАТО, генерала Віктора Гайчука", - зазначив Додон.

Говорячи про наміри правлячої коаліції внести поправки до Закону про оборону з тим, щоб передати повноваження щодо відправлення молдовських військовослужбовців на навчання від президента уряду, Додон наголосив, що він не підпише змінений закон, оскільки питання, пов'язані з армією і національною безпекою, згідно з Конституцією, є компетенцією президента як верховного головнокомандувача. 

Віктор Гайчук обіймав посаду міністра оборони Молдови в 2001-2004 роках під час правління Партії комуністів.

Напередодні правляча в країні коаліція на чолі з Демократичною партією висунула Євгена Стурзу на посаду міністра оборони Молдови.

Раніше президент Молдови відправив у відставку заступника міністра оборони Георге Галбура, який обіймав і посаду міністра, через відправлення молдовських військових на навчання Rapid Trident-2017 усупереч його волі.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram