ГоловнаСвіт

Росії загрожує штраф за стовп диму над будівлею консульства у Сан-Франциско

Російські дипломати щось палили в каміні в +35. 

Росії загрожує штраф за стовп диму над будівлею консульства у Сан-Франциско
Фото: twittet/Justin Sullivan‏

Американська служба з контролю якості повітря The Bay Area Air Quality Management District скерувала повідомлення про правопорушення працівникам російського консульства в Сан-Франциско, де йшов чорний дим із каміна.

Про це повідомляє CBS San Francisco

"Ми скеровуємо повідомлення про правопорушення за спалювання сміття. Їхні співробітники будуть на зв'язку з нашими співробітниками, щоб розглянути обставини і врегулювати порушення", - заявив прес-секретар служби з контролю якості повітря Ральф Боррманн.

Він також додав, що росіяни, найпевніше, спалювали сміття чи якийсь матеріал, якого не можна було палити.

"Зрозуміло, що вони не спалювали сезонні сухі дрова. Було багато чорного диму, багато свідків це бачили, і з густоти й чорноти диму було зрозуміло, що це було якесь сміття чи матеріал, якого не можна спалювати", - зазначив Боррманн.

Він наголосив, що наразі не встановлено суму штрафу за правопорушення, а сам процес урегулювання "може тривати від кількох тижнів до місяців".

Нагадаємо, 2 вересня з даху Генерального консульства Росії у Сан-Франциско йшов густий чорний дим. Люди, які виходили з будівлі, переконували пожежників у відсутності проблем, запевняючи, що дипломати просто спалюють певні речі в каміні. Що саме дипломати спалювали в каміні, наразі невідомо, враховуючи, що температура в Сан-Франциско того дня сягала 35 градусів за Цельсієм.

Раніше, 31 серпня, США відповіли на скорочення в Росії штату американських дипломатів. Також російська сторона призупинила з 1 серпня використання посольством США всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві та дачі в Срібному бору. Так Росія відповіла на новий пакет санкцій США, який вступив у дію на початку серпня.

Тоді стало відомо, що консульства США в Росії припинять видачу неімміграційних віз росіянам. Зміни торкнулися всіх представництв у регіонах Росії. З 1 вересня видача віз відновилася, проте лише в Москві - консульства в Єкатеринбурзі та Санкт-Петербурзі перестали оформляти візи на невизначений термін. Також Вашингтон оголосив про вимогу закрити генконсульство РФ у Сан-Франциско.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram