ГоловнаСвіт

Шульц викликав Меркель на другі теледебати

Експерти вважають, що Меркель навряд прийме цей виклик.

Шульц викликав Меркель на другі теледебати
Ангела Меркель, Мартин Шульц
Фото: EPA/UPG

Кандидат на пост канцлера від Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Щульц викликав свою основну суперницю, лідера Християнсько-демократичного союзу, канцлера Анґелу Меркель на другу теледуель.

Про це він сказав у прямому ефірі під час спілкування з виборцями на телеканалі ZDF, передає "Укрінформ".

"Я написав пані Меркель лист, в якому запропонував провести ще одну теледуель зі мною ... Я пропоную провести другу теледуель перед виборами в бундестаг і готовий брати участь у ній у будь-який час", - заявив Шульц.

Відзначають, що Меркель навряд прийме цей виклик. Телеканалам із великими труднощами вдалося вмовити канцлера на попередню зустріч, що відбулася за три тижні до виборів і то з цілою низкою умов.

При цьому німецькі ЗМІ повідомляли, що теледебати, за якими стежили 16,11 мільйона глядачів, були зустріччю партнерів по коаліції, а не дискусією двох конкурентів.

Згідно з опитуваннями громадської думки Forsa, на цей момент християнський блок ХДС/ХСС продовжує утримувати лідируючі позиції - 37%,

Третє місце займає правопопулістська Альтернатива для Німеччини - 9%, Вільна демократична партія і Зелені ділять четверте місце - по 8%, Ліві - 7%.

Меркель представляє партію "Християнсько-демократичний союз" (ХДС). Вона є федеральним канцлером Німеччини з 2005 року. Вибори в Бундестаг (парламент) пройдуть у Німеччині 24 вересня.

Нагадаємо, минулого тижня в Меркель кинули помідор під час передвиборного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram