ГоловнаСвіт

Меркель виключила повне припинення постачання зброї Туреччині

"Ми разом ведемо боротьбу проти ІДІЛ, проти ісламістського тероризму".

Меркель виключила повне припинення постачання зброї Туреччині
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель виключила можливість повного припинення постачання німецької зброї в Туреччину, передає DW.

В інтерв'ю телерадіокомпанії NDR у вівторок, 12 вересня, вона зазначила, що Берлін окремо ухвалює рішення щодо кожного контракту на продаж зброї Анкарі. Також Меркель зазначила, що Туреччина є партнером НАТО і основним союзником у боротьбі проти терористичного угрупування "Ісламська держава" на Близькому Сході.

"Ми разом ведемо боротьбу проти ІДІЛ, проти ісламістського тероризму", - зазначила Меркель, додавши, що Німеччина в питаннях безпеки приречена на співпрацю з Туреччиною.

Напередодні міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель заявив, що федеральний уряд країни заморозив більшу частину угод щодо постачання зброї Туреччині у зв'язку із зростанням напруженості у відносинах між двома країнами.

"Всі великі заявки, з якими до нас зараз звертається Туреччина - а мова йде про дійсно велику їх кількість - ми перевели в "режим очікування", - цитує главу МЗС ФРН агентство Reuters.

У відповідь турецький міністр у справах Євросоюзу Омар Челік 12 вересня заявив, що рішення Берліна заморозити постачання зброї в Туреччину послаблює його країну в боротьбі з тероризмом і робить вразливою саму Європу.

Між тим в НАТО, коментуючи напругу між владою Німеччини і Туреччини, відзначили, що комерційні контракти між союзниками не є предметом обговорення в НАТО.

Нагадаємо, в серпні Меркель допустила посилення політики Німеччини щодо Туреччини у зв'язку з арештами громадян ФРН турецькою владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram