ГоловнаСвіт

Профспілки Британії звинуватили Мей у нереалістичності вимог до функціонування країни після Brexit

"Вимоги Терези Мей - "еквівалентні листу до Санти".

Профспілки Британії звинуватили Мей у нереалістичності вимог до функціонування країни після Brexit
Тереза Мэй
Фото: d.christiantoday.com

Прем'єр-міністра Великобританії Терезу Мей звинуватили в тому, що вона встановила нереалістичні вимоги до того, як країна буде функціонувати після виходу зі складу Євросоюзу.

Про це заявила генеральний секретар Британського конгресу профспілок (TUC) Френсіс О'Греді на щорічній конференції організації, повідомляє BBC.

"За словами О'Греді, вимоги Терези Мей - "еквівалентні листу до Санти". Вона також додала, що неможливо зберегти переваги єдиного ринку ЄС, не граючи за його правилами", - йдеться в повідомленні.

Раніше британський уряд заявив, що Великобританія досягне амбітної торгової угоди з ЄС, коли вийде з єдиного ринку.

О'Греді також зазначила, що уряд не окреслив витрат на вихід з єдиного ринку.

Крім цього, в TUC стурбовані правилами ЄС щодо прав працівників, яких їх можуть позбавити, коли Британія вийде зі складу Євросоюзу, і вважають, що це призведе до створення "sweatshop Brexit" (низької заробітної плати і важких умов праці).

Рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за "Брекзит" проголосували 51,9% тих, що брали участь у референдумі. У березні 2017 року Закон про "Брекзит" прийнято парламентом і схвалено королевою. У серпні стало відомо, що в Британії створюють нову партію, яка хоче скасувати Brexit без проведення нового референдуму.

Нагадаємо, що 9 вересня в центрі Лондона пройшла акція проти виходу країни з Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram