ГоловнаСвіт

Міноборони Британії: мета навчань "Захід-2017" - спровокувати НАТО

Столтенберг закликав Росію до повної відкритості в інформуванні про навчання.

Міноборони Британії: мета навчань "Захід-2017" - спровокувати НАТО
Майкл Фэллон
Фото: lenta.ru

Міністр оборони Великобританії Майкл Феллон вважає, що майбутні масштабні спільні військові навчання Росії і Білорусі - "Захід-2017" - проводяться з метою спровокувати Північноатлантичний альянс і випробувати його обороноздатність.

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

"Росія випробовує нас при кожній нагоді. Перед нами стоїть усе агресивніша Росія, і ми повинні впоратися з цим. При цьому Альянс повинен бути сильним", - сказав він.

За словами британського міністра, в цих навчаннях візьмуть участь "більш ніж 100 000 російських і білоруських військових... на кордонах НАТО".

Його думку поділяє і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який закликав Росію до повної відкритості в інформуванні про навчання.

"Ми вже бачили, що Росія використовує великі військові навчання як прикриття для агресивних військових дій проти своїх сусідів або як попередника таких дій. Так сталося з Грузією 2008 року, коли Росія вторглася в Грузію, так сталося і з Кримом 2014 року, коли вона незаконно анексувала Крим", - зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, 14-20 вересня відбудуться спільні російсько-білоруські військові навчання. Відповідно до заяв Москви, в навчаннях візьмуть участь не менш ніж 13 000 військовослужбовців, проте західні фахівці вважають, що насправді їх буде близько 100 тис. За інформацією литовської іноземної розвідки, ймовірний сценарій навчань - збройний конфлікт із НАТО. Частина регіонів, в яких проходитиме навчання, розміщені біля кордонів Литви, тому не виключають можливості провокацій. Міноборони Франції назвало навчання "Захід-2017" "стратегією залякування"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram