ГоловнаСвіт

У Лондоні проходить багатотисячний марш проти Brexit (оновлено)

Організатори прогнозують, що близько 100 тисяч учасників акції зберуться на центральній площі Лондона.

У центрі столиці Великобританії проходить багатолюдна акція проти виходу Британії з Євросоюзу.

Про це повідомляє Independent.

Фото: EPA/UPG

"Організатори прогнозують, що близько 100 тисяч учасників акції зберуться на центральній площі Лондона - Парламент сквер", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що цей марш є частиною хвилі протестів, що виникли через Brexit.

Як відомо, Європарламент на пленарній сесії в жовтні прийме резолюцію, в якій основна увага буде приділятися правам громадян ЄС в Британії і британських громадян в ЄС після Brexit.

Оновлення. Guardian повідомляє, що на марш зібралося близько 50 тисяч осіб. Учасники маршу пройшли від Гайд-парку до будівлі британського парламенту. Вони запропонували провести ще один референдум з приводу виходу з ЄС.

Фото: EPA/UPG

Протест 9 вересня - один з декількох, які планують проєвропейські активісти, зазначає Bloomberg. Наступна акція пройде у вересні перед конференцією лейбористів у Брайтоні, а через місяць - перед зустріччю консерваторів у Манчестері.

11 вересня в Палаті громад відбудеться голосування з приводу схвалення так званого "білля про Брекзит", який передбачає скасування на території Сполученого Королівства загальноєвропейського законодавства. За планами влади, Великобританія повністю вийде з ЄС до березня 2019 року.

Фото: EPA/UPG

Раніше повідомляли, що в Європарламенті вважають малоймовірним, що до жовтневого саміту Ради ЄС на переговорах з Brexit буде досягнуто "достатній прогрес".

Рішення про вихід Британії з ЄС прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за "Брекзит" проголосували 51,9% тих, що брали участь у референдумі. У березні 2017 року Закон про "Брекзит" ухвалено парламентом і схвалено королевою. У серпні стало відомо, що в Британії створюють нову партію, яка хоче скасувати Brexit без проведення нового референдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram