ГоловнаСвіт

Новий посол РФ у США заявив про "конкретні" кроки Москви для поліпшення відносин

У США ще не коментували цих заяв.

Новий посол РФ у США заявив про "конкретні" кроки Москви для поліпшення відносин
Анатолий Антонов
Фото: mil.ru

Новий посол Росії в США Анатолій Антонов, який прибув до Вашингтона у зв'язку з напруженими відносинами між двома країнами, заявив, що Москва готова піти на "конкретні" кроки для поліпшення цих відносин, хоча не уточнив, на які саме.

Про це повідомляє "Радио Свобода"

За повідомленнями російських державних засобів інформації, він вручив вірчі грамоти президенту США Дональду Трампу. Після цього посол заявив, що висловив президенту надію на поліпшення відносин між двома країнами, щоб вони були "довірчими, взаємно поважними, рівноправними і взаємовигідними".

У США ще не коментували цих заяв і зустрічі Трампа з Антоновим.

Напередодні вручення вірчих грамот російський посол висловлював жаль через поганий стан двосторонніх відносин, "в той час, коли накопичуються міжнародні проблеми, які ми могли б вирішувати спільно з США".

Відносини Москви і Вашингтона, напружені і раніше, останнім часом загострилися через низку взаємних дипломатичних обмежень.

Нагадаємо, в кінці липня російська влада вимагала від США скоротити чисельність дипломатичного персоналу в країні на 755 осіб. Цей захід став відповіддю на висилку з США 35 дипломатів наприкінці 2016 року. Незабаром після цього стало відомо, що росіяни почали стикатися з труднощами при отриманні американських віз. Крім того, в американському посольстві допустили зниження швидкості видачі віз через брак працівників. 21 серпня посольство США в Росії оголосило, що призупинить видачу віз росіянам до 1 вересня в Москві і на невизначений термін в регіонах. 8 вересня США відновили видачу віз у Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram