ГоловнаСвіт

Канада розпочала переговори про вільну торгівлю з 10 країнами Азії

"Покращене економічне партнерство з АСЕАН створить хороші робочі місця для середнього класу і надасть переваги малим і середнім підприємствам".

Канада розпочала переговори про вільну торгівлю з 10 країнами Азії

Канада почала попередні переговори про вільну торгівлю з 10 країнами, що входять в Асоціацію держав Південно-Східної Азії(АСЕАН).

Про це повідомив міністр міжнародної торгівлі Канади Франсуа-Філіп Шампань, повідомляє "Укрінформ"

"Канада є тихоокеанською державою і прагне до всеосяжного, стратегічного і прогресивного порядку денного в регіоні. Покращене економічне партнерство з АСЕАН створить хороші робочі місця для середнього класу і надасть переваги малим і середнім підприємствам, ввівши зрозумілі, стабільні і прогресивні правила, щоб бізнес міг рости на одному з найбільш динамічних світових ринків", - сказав Шампань.

У його відомстві пояснили, що попередні переговори, домовленості про початок яких було досягнуто під час чергових консультацій між економічними міністрами АСЕАН і Канади, передбачають визначення потенціалу майбутньої угоди про вільну торгівлю.

Асоціація держав Південно-Східної Азії - це геополітична та економічна міжнародна організація, до якої входять 10 країн, розташованих в Південно-Східній Азії. Членами АСЕАН є Філіппіни, Малайзія, Індонезія, Сінгапур, Таїланд, Бруней, Камбоджа, Лаос, М'янма і В'єтнам. Загальне населення цих країн перевищує 600 млн осіб, а ВВП - $8 трлн.

Нагадаємо, що раніше у вересні почалися переговори щодо майбутнього Північноамериканської зони вільної торгівлі. Тоді повідомлялося, що вони буксують.

Північноамериканська угода про вільну торгівлю була укладена між Мексикою, США і Канадою в 1994 році. Вона досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн. осіб і сукупним ВВП у розмірі $20,7 трлн США, тобто близько 30% світового ВВП. Переговори про перегляд умов цієї угоди були розпочаті за ініціативою президента США Дональда Трампа. Перший їх раунд відбувся минулого місяця у Вашингтоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram