ГоловнаСвіт

США дорого заплатять за слова Хейлі в Радбезі ООН, - КНДР

У Пхеньяні не уточнили, про яку саме "ціну" йдеться.

США дорого заплатять за слова Хейлі в Радбезі ООН, - КНДР
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Північна Корея заявила, що Сполучені Штати "дорого заплатять" за слова посла США в ООН Ніккі Хейлі про те, що ізольована КНДР "напрошується на війну".

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на північнокорейське агентство KCNA, яке назвало коментарі Хейлі під час Радбезу ООН цього тижня "істеричними".

"Адміністрація США повинна буде дорого заплатити за її слова", - йдеться в повідомленні агентства KCNA про слова Хейлі.

При цьому в КНДР не уточнили, про яку саме "ціною" йдеться.

Нагадаємо, під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН постійний представник США в цій міжнародній організації Ніккі Хейлі заявила, що своїми випробуваннями ядерної зброї та іншими незаконними діями Північна Корея відверто демонструє намір розв'язати війну.

У понеділок у Нью-Йорку пройшло екстрене засідання Ради Безпеки ООН, скликане за ініціативою США, Японії, Франції, Великобританії та Південної Кореї через нові ядерні випробування КНДР. 3 вересня в країні було зафіксовано землетрус, що Японія і Південна Корея вважають свідченням проведення ядерних тестів. Потім КНДР підтвердила цю інформацію.

У Пентагоні попередили про можливість "масованої військової відповіді" КНДР у разі загрози для американських територій. Пізніше президент США Дональд Трамп підтвердив готовність застосувати ядерну зброю проти КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram