ГоловнаСвіт

Прем'єром Косово став колишній польовий командир

Косово намагається вийти з урядової кризи.

Прем'єром Косово став колишній польовий командир
Рамуш Харадинай
Фото: klankosova.tv

Прем'єр-міністром Косово призначено Рамуша Харадиная, колишнього польового командира косовських албанців, екс-голова уряду області Косово в складі Сербії.

Про це інформує "Радіо Свобода"

"Президент Хашим Тачі доручив йому сформувати новий кабінет. Його кандидатуру і склад нового уряду повинен схвалити парламент. Харадинай очолює "Альянс за майбутнє Косово" (AAK), який 4 вересня увійшов у коаліцію з Демократичною партією Косово президента Тачі, "Новим альянсом для Косово" і партією косовських сербів Srpska Lista", - йдеться в повідомленні.

Таким чином Косово намагається вийти з урядової кризи, що виникла після парламентських виборів 11 червня, в результаті яких жодна з політичних сил не змогла отримати більшості в парламенті.

Міжнародний кримінальний трибунал у справах колишньої Югославії двічі звинувачував Рамуша Харадиная в масових убивствах косовських сербів і двічі він був виправданий - у квітні 2008 року і в листопаді 2012-го. Однак Сербія досі вимагає його видачі. На підставі сербського ордера Харадиная було затримано у Франції в січні 2017 року, але пізніше французький суд відмовився його екстрадувати.

Нагадаємо, в травні уряд прем'єр-міністра Іси Мустафи відправили у відставку. Відповідне рішення підтримали 78 депутатів зі 120 на підставі того, що члени уряду не спромоглися виконати свої політичні обіцянки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram