ГоловнаСвіт

КНДР, можливо, завтра проведе третій запуск міжконтинентальної балістичної ракети, - думка

На думку експерта, прийнятних військових опцій у США щодо КНДР немає. 

КНДР, можливо, завтра проведе третій запуск міжконтинентальної балістичної ракети, - думка
Николай Белесков
Фото: Макс Требухов

У суботу, 9 вересня, 69-та річниця з дня заснування  Північної Кореї і є великі очікування, що КНДР використає цю дату, щоб провести треті випробування міжконтинентальної балістичної ракети.

Про це заявив Микола Бєлєсков, аналітик Інституту світової політики в ході круглого столу на тему: "Чим загрожує світу протистояння США та Північної Кореї?", організованого інститутом Горшеніна.

"Для КНДР зараз дуже складний момент, який потрібно проскочити. Вони двічі проводили випробування ракети" Хвасон-14 ". Але, як відомо, є деякий період між тим, що певна система з'являється й тим, що її беруть на озброєння. Звісно, двох випробувань буде замало. Завтра 69-та річниця КНДР і є великі очікування, що КНДР використає цю дату, щоб провести треті випробування міжконтинентальної балістичної ракети", - розповів експерт.

"Тепер є загроза, що КНДР запустить цю ракету через територію Японії", - зазначив Бєлєсков, додавши, що США нині "не лишається іншої перспективи, як жити ще з однією державою, яка проводить недружню політику" щодо них. При цьому, на його думку, прийнятних військових опцій у США немає.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram