ГоловнаСвіт

У США підгототували указ про санкції проти країн, які торгують з КНДР

Міністр фінансів США очікує запровадження РБ ООН нових обмежень щодо Пхеньяна.    

У США підгототували указ про санкції проти країн, які торгують з КНДР
Стивен Мнучин
Фото: EPA/UPG

Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що підготував виконавчий указ для подання президенту Дональду Трампу, що передбачає запровадження санкцій щодо країн, які торгують з Північною Кореєю.

Про це повідомляє The Hill

"Якщо ми не отримаємо ці додаткові санкції в ООН, то, як я вже казав на вихідних, я підготував виконавчий указ, який уже готовий для подання президенту і дасть можливість припинити торгівлю і ввести санкції проти всіх, хто торгує з Північною Кореєю", - сказав Мнучін журналістам.

"Цілком очевидно, що зараз увага зосереджена на тому, щоб в ООН ввели додаткові санкції", - додав він, зазначивши, що "північнокорейська ситуація є неприйнятною".

Нагадаємо, напередодні США підготували проект резолюції Радбезу ООН, який передбачає запровадження ембарго на поставки нафти в КНДР і заморожування активів її уряду і лідера Кім Чен Ина.

У неділю, 3 вересня в районі північнокорейського міста Кільчжу провінції Хамген-Пукто стався землетрус - за різними даними, магнітудою від 5,2 до 6,4. Південна Корея пов'язала поштовхи з можливим ядерним випробуванням. Пізніше Пхеньян офіційно заявив про успішне проведення випробування водневої бомби.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram