ГоловнаСвіт

З поштових скриньок у Москві вилучають передвиборну агітацію незалежних кандидатів

За кожну вийняту листівку найняті люди отримують винагороду.

З поштових скриньок у Москві вилучають передвиборну агітацію незалежних кандидатів
Выборы в России
Фото: EPA/UPG

Російський політичний діяч, колишній муніципальний депутат від "Яблука" Максим Кац оприлюднив відео, на якому видно, як у Москві люди виймають із поштових скриньок передвиборну агітацію незалежних кандидатів.

Про це повідомляє телеканал "Дождь".

При цьому він пояснив, що агітаційні матеріали "Єдиної Росії" не чіпають.

"Управи наймають спеціальних людей, щоб вони виймали з поштових скриньок агітацію кандидатів не від "Єдиної Росії". Вони знімають ящик із гачків, з іншого боку дістають агітацію і викидають її в урну. Або виймають пінцетами з ящиків", - розповів Кац.

За його словами, за кожну вийняту листівку найняті люди отримують винагороду.

Раніше 7 вересня "Ведомости" з посиланням на джерело в адміністрації президента повідомили, що віце-мер Москви Анастасія Ракова придумала стратегію підготовки до виборів муніципальних депутатів у Москві. Вона полягає в тому, щоб не інформувати населення про голосування, щоб його пройшли тільки "узгоджені кандидати". У мерії на запит "Ведомостей" з цього приводу не відповіли.

За відсутність інформації про вибори голова ЦВК Елла Памфілова напередодні відчитала голову Мосміськвиборчкому Валентина Горбунова. Він же заявив про те, що інформацію про час і місце проведення виборів своїми листівками заклеюють кандидати.

У єдиний день голосування 10 вересня 2017 року Російської Федерації пройдуть виборні кампанії різного рівня, включаючи вибори голів суб'єктів Федерації, вибори депутатів законодавчих органів державної влади в суб'єктах Росії і додаткові вибори в Державну думу за одномандатними округами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram