ГоловнаСвіт

Німеччина підтримує ініціативу про введення миротворчої місії на Донбас, - спікер уряду

У Берліні виключають залучення проросійських бойовиків до переговорів про миротворчу місію ООН.

Німеччина підтримує ініціативу про введення миротворчої місії на Донбас, - спікер уряду

Загалом федеральний уряд Німеччини підтримує російську ініціативу про введення миротворчої місії на Донбас

Про це йдеться в отриманій LB.ua заяві заступника офіційного представника уряду ФРН Ульріке Деммер, зазначивши, що ця ідея була вперше проголошена українською стороною в 2015 році.

"Добрий знак, що Росія готова приєднатися до процесу мирного врегулювання на сході України. Але диявол криється в деталях: важливо, які саме елементи буде містити російський проект резолюції РБ ООН. Очікуємо конструктивних пропозицій у Нью-Йорку", - заявила вона.

За її словами, мандат місії повинен поширюватися на всю територію ведення бойових дій, а не тільки на лінію розмежування. "До речі, саме сепаратисти, а не українська армія перешкоджають роботі СММ ОБСЄ", - зазначила Деммер.

При цьому заступник офіційного представника уряду ФРН наголосила, що неприпустиме залучення проросійських бойовиків до переговорів про миротворчу місію ООН.

"Імплементація такого рішення повинна служити додатковим інструментом у процесі виконання Мінських угод. Санкції, реакція міжнародної спільноти на російську агресію проти України, залишатимуться, поки повною мірою не буде виконано Мінські угоди. Зрештою, з боку Кремля наразі прозвучала тільки пропозиція. А не конкретні кроки. Ми очікуємо більше конструктивних дій від РФ".

Нагадаємо, напередодні Росія внесла в Радбез ООН власну резолюцію про введення миротворців на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram