ГоловнаСвіт

Європейський суд відкинув скарги Словаччини та Угорщини щодо міграційної політики ЄС

"Механізм розподілу біженців сприяє тому, що Греція та Італія зможуть боротися із впливом міграційної кризи 2015 року". 

Європейський суд відкинув скарги Словаччини та Угорщини щодо міграційної політики ЄС
Европейский суд
Фото: www.europarl.europa.eu

Європейський суд у Люксембурзі відхилив скарги Словаччини та Угорщини щодо міграційної політики Євросоюзу і квот на мігрантів.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на рішення суду.

"Суд відхиляє позови, подані Словаччиною та Угорщиною щодо тимчасового механізму обов'язкового переселення прохачів притулку", - йдеться в заяві суду.

Європейський суд також дійшов висновку, що ЄС мав право давати вказівки національним урядам щодо прийняття в рамках квот переважно сирійських біженців, які перебувають в Італії та Греції.

"Механізм, який є пропорційним, фактично сприяє тому, що Греція та Італія зможуть боротися із впливом міграційної кризи 2015 року", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, що у вересні 2015 року ЄС назвав квоти на мігрантів для країн-учасниць блоку. 

Число біженців, яке прийматимуть країни ЄС, вираховується за такою формулою: 40% національного доходу країни, що приймає, 40% населення, 10% рівня безробіття і 10% - скільки біженців країна вже розмістила до початку мігрантської кризи цього року. При цьому Великобританія, Ірландія і Данія звільнені від політики надання притулку. Дублін, однак, був готовий добровільно прийняти 600 чоловік за раніше запропонованою схемою про розподіл 40 тис. осіб, що шукають притулку. 

Будапешт і Братислава виступали проти квот на прийом біженців і згодом оскаржили рішення.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram