ГоловнаСвіт

Жертвами холери в Ємені стали понад 2 тис. осіб, більш ніж 600 тис. заразилися

Зараз ситуація в Ємені найгірша за останні півроку.

Жертвами холери в Ємені стали понад 2 тис. осіб, більш ніж 600 тис. заразилися
Холера в Йемене
Фото: EPA/UPG

У результаті спалаху холери в Ємені з квітня поточного року заразилися 612 703 осіб, 2048 померли.

Про це йдеться в інформації Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) і міністерства охорони здоров'я Ємену, повідомляє агентство Рейтер.

"Кількість нових випадків інфікування зросла за останні два тижні. Зараз ситуація в Ємені найгірша за останні півроку. Найбільш ураженими районами є Ходейда, Аль-Джавф Аль-Махвіт, Ібб, Дхамар, Ель-Байда і Аден", - повідомляють лікарі.

На думку фахівців ООН, епідемія техногенна й обумовлена громадянською війною, яка залишила 15,7 млн людей без чистої води та санітарії.

Правозахисні організації заявляють, що Ємен перебуває "на порозі апокаліпсису" через війну і епідемії холери. Кількість випадків із підозрою на захворювання холерою в Ємені щодня збільшується на сім тисяч, найсильніше страждають столиця Сана, а також провінції аль-Ходейда, Хаджу й Амрані.

Конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року. Країна поділена між шиїтськими повстанцями-хуситами, яких підтримує Іран, і адміністрацією президента Абд-Раббі Мансура Хаді, яка базується в Адені. Його уряд підтримує міжнародна коаліція на чолі з Саудівською Аравією. В країні також активне терористичне угруповання "Аль-Каїда на Аравійському півострові". Жертвами конфлікту стали понад 10 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram