ГоловнаСвіт

Генпрокурор Бразилії звинуватив двох екс-президентів у створенні злочинної організації

Лулі да Сілві й Русеф пригадали махінації з Petrobras.

Генпрокурор Бразилії звинуватив двох екс-президентів у створенні злочинної організації
Лула да Силва
Фото: EPA/UPG

Генпрокурор Бразилії пред'явив звинувачення екс-президентам країни Луїзу Інасіо Лулі да Сілві та Ділмі Русеф  у створенні злочинної організації, передає агентство агентство Рейтер.

За інформацією агентства, звинувачення також були пред'явлені ще шести членам Партії трудящих Бразилії. Генпрокурор Родріго Жано заявив, що обвинувачені скоїли низку злочинів, пов'язаних з державною нафтовою компанією Petrobras, включаючи корупцію та відмивання грошових коштів.

Як повідомляє агентство, документ, що складається зі 230 сторінок, був скерований до Верховного суду країни.

Суддя Сержіу Моро 12 липня засудив Лулу да Сілву до 9,5 року тюремного ув'язнення. Усього проти колишнього бразильського президента було висунуто п'ять корупційних звинувачень. Зокрема, екс-президент, який очолював Бразилію 2003-2010 років, визнаний винним в отриманні приблизно 1,1 мільйона доларів у вигляді хабарів від будівельної компанії OAS. Ці кошти були вкладені в придбання шикарної триповерхової квартири в місті Гуаружа в штаті Сан-Паулу. Згідно з вироком суду, Лула да Сілва позбавлений права обіймати будь-які державні посади терміном на 19 років.

Сенат Бразилії 31 серпня 2016 року проголосував за імпічмент президента Ділми Русеф. У результаті окремого голосування було вирішено, що вона не буде позбавлена можливості обіймати державні посади. Раніше їй загрожувала заборона посідати державні пости протягом восьми років. Тимчасовим главою держави до виборів, які відбудуться 2018 року, став віце-президент Мішел Темер.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram