ГоловнаСвіт

Влада Колумбії домовилася про перемир'я з повстанським угрупованням ELN

У разі дотримання режиму припинення вогню обома сторонами перемир'я може бути продовжено.

Влада Колумбії домовилася про перемир'я з повстанським угрупованням ELN
Хуан Мануэль Сантос
Фото: EPA/UPG

Уряд Колумбії та повстанці з колумбійського угруповання "Армія національного визволення" (ELN) домовилися про оголошення режиму припинення вогню з 1 жовтня.

Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос у телевізійному зверненні заявив, що сторони уникатимуть насильства до середини січня 2018 року, повідомляє агентство Рейтер. 

"Пріоритетом для нас є захист цивільного населення, тому впродовж цього періоду викрадення, напади на нафтопроводи та інші ворожі дії проти цивільного населення будуть припинені", - заявив Сантос.

Він додав, що в разі дотримання режиму припинення вогню обома сторонами перемир'я може бути продовжено.

Як пояснили в уряді Колумбії, в цей час деталі та методи перевірки узгоджують, саме тому перемир'я не починає діяти негайно.

"Армія національного звільнення" діє в Колумбії з 1964 року, коли група радикальних католицьких священиків, надихнувшись революцією на Кубі, вирішила взяти владу в свої руки. Ідеологічно угруповання дотримується теології звільнення. Зараз ELN налічує близько двох тисяч членів і тривалий час вважалася терористичною організацією в США і ЄС. Однак у лютому адміністрація діючого президента Колумбії Хуана Мануеля Сантоса розпочала офіційні переговори з бойовиками, метою яких повинно стати припинення насильства.

Нагадаємо, що в середині серпня в Колумбії офіційно завершився півстолітній конфлікт між владою і повстанцями з ліворадикального повстанського угруповання "Революційні збройні сили Колумбії - Армія народу" (FARC).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram