ГоловнаСвіт

На півночі Ізраїлю починаються найбільші за останні 19 років військові навчання

У навчаннях будуть задіяні близько 30 тис. військовослужбовців.

На півночі Ізраїлю починаються найбільші за останні 19 років військові навчання
Израильские военные
Фото: EPA/UPG

Упродовж найближчих 10 днів у північному окрузі Ізраїлю проходитимуть найбільші за останні 19 років навчання Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Про це повідомила прес-служба ЦАХАЛу.

Маневри почнуться 5 вересня і триватимуть до 14 вересня включно.

Під час навчань буде спостерігатися інтенсивний рух військового транспорту на трасах від Метула до Хадери. Армійська прес-служба попереджає, що під час навчань можуть перекриватися для руху цивільного транспорту такі траси: 85 - від перехрестя Макр у південному напрямку; 79 - в районі Кир'ят-Ата, 672 і 7212 - від Нешера до Ісфія; 781 - від Міцпе Авів до Тамри; 75 - в районі Рамат Ішай, 805 - від Бар-Лев до Місгав.

Окрім того, під час навчань у різних районах країни будуть розгорнуті системи протиракетної оборони "Залізний купол". На базах ВПС прозвучать сирени.

У маневрах, що проходять під кодовою назвою "Світло Дагана" ("Ор а-Даган"), разом із регулярними частинами братимуть участь резервісти. Загалом у навчаннях будуть задіяні близько 30 тис. військовослужбовців.

У маневрах будуть задіяні піхота і артилерія, ВВС, бронетанкові війська, спецназ, інженерні підрозділи, ВМФ, розвідка, управління тилом.

Уперше в масштабних маневрах візьмуть участь військовослужбовці підрозділу "Рохев Шаман" ("Небесні вершники"), до якого входять оператори тактичних безпілотних літальних апаратів.

Під час навчань буде відпрацьовуватися сценарій, згідно з яким бойовики радикального ліванського шиїтського угруповання "Хезболла" захоплюють один із населених пунктів на кордоні з Ліваном, локальне зіткнення переростає в повномасштабні військові дії.

Прес-служба ЦАХАЛу зазначає, що план навчань "Світло Дагана" складали за участю генерал-майора Йосі Бахара, командира Корпусу Генштабу в північному військовому окрузі, з урахуванням оперативних потреб північного округу.

У ЦАХАЛі наголошують, що час і місце проведення навчань були визначені заздалегідь. Ці навчання не пов'язані з оперативною обстановкою поблизу північних кордонів країни.

Нагадаємо, в червні ІДІЛ уперше здійснила теракт в Ізраїлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram