ГоловнаСвіт

Північна Корея напрошується на війну, - постпред США при ООН

"США ніколи не прагнуть до війни. Але терпіння нашої держави не безмірне".

Північна Корея напрошується на війну, - постпред США при ООН

Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі під час спеціального засідання ООН, скликаного після ядерного випробування, проведеного КНДР у вихідні, заявила, що Північна Корея напрошується на війну, передає Голос Америки.

Гейлі звернулася з пропозицією до Ради Безпеки ООН запровадити якомога потужніші санкції проти Північної Кореї у відповідь на нещодавнє ядерне випробування.

США розповсюдять проект нових санкцій і очікують, що голосування Радбезу з цього питання відбудеться 11 вересня, сказала Ніккі Гейлі.

"США ніколи не прагнуть до війни. Не хочемо ми її і зараз. Але терпіння нашої держави не безмірне. Ми будемо захищати наших союзників і нашу територію", - цитує американського дипломата Укрінформ.

Гейлі додала, що дії лідера КНДР "не можна вважати оборонними".

"Він хоче дістати визнання (його країни - ред.) як ядерної держави. Однак, такий статус не означає використання цієї жахливої зброї для залякування інших. Ядерні держави розуміють свою відповідальність. Кім Чен Ин не демонструє цього усвідомлення", - підсумувала представник США. 

У понеділок у Нью-Йорку пройшло екстрене засідання Ради Безпеки ООН, скликане за ініціативою США, Японії, Франції, Великобританії та Південної Кореї через нові ядерні випробуваня КНДР. 3 вересня в країні було зафіксовано землетрус, що Японія і Південна Корея вважають свідченням проведення ядерних тестів. Потім КНДР підтвердила цю інформацію.

У Пентагоні попередили про можливість "масованої військової відповіді" КНДР у разі загрози для американських територій. Пізніше президент США Дональд Трамп підтвердив готовність застосувати ядерну зброю проти КНДР.

Як повідомлялося напередодні,  Південна Корея закликала цілком ізолювати КНДР санкціями.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram