ГоловнаСвіт

США в раді безпеки ООН виступили за "найпотужніші санкції" проти КНДР

Численні переговори так і не дали ніякого результату.

США в раді безпеки ООН виступили за "найпотужніші санкції" проти КНДР
Хейли на заседании совбеза ООН
Фото: EPA/UPG

США вважають вкрай необхідним введення найсуворіших санкцій проти КНДР за незаконні випробування Пхеньяном ядерної зброї.

Про це під час засідання Ради Безпеки ООН заявила постійний представник США в цій міжнародній організації Ніккі Гейлі, повідомляє Укрінформ.

"Заради припинення цієї кризи настав час використати всі дипломатичні заходи. Це означає швидке застосування Радою Безпеки ООН найрішучіших можливих кроків. Тільки найпотужніші санкції дозволять нам вирішити цю проблему за допомогою дипломатії", - сказала Гейлі.

Вона підкреслила, що численні переговори з різними представниками Північної Кореї так і не дали ніякого результату.

За її словами, реакція міжнародного співтовариства на незаконні дії Північної Кореї стане прикладом для інших держав зі схожими намірами.

"Те, як ми вчинимо щодо Північної Кореї, матиме дієвий вплив на те, як інші держави, що прагнуть отримати ядерну зброю, будуть вести себе в майбутньому", - підсумувала Гейлі.

У понеділок в Нью-Йорку пройшло екстрене засідання Ради Безпеки ООН, скликане за ініціативою США, Японії, Франції, Великобританії і Південної Кореї через нові ядерні випробування КНДР. 3 вересня в країні було зафіксовано землетрус, що Японія і Південна Корея вважають свідченням проведення ядерних тестів. Потім КНДР підтвердила цю інформацію.

У Пентагоні попередили про можливість "масованої військової відповіді" КНДР у разі загрози для американських територій. Пізніше президент США Дональд Трамп підтвердив готовність застосувати ядерну зброю проти КНДР.

Як повідомлялося напередодні, Південна Корея закликала повністю ізолювати КНДР санкціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram