ГоловнаСвіт

Біля посольства М'янми в Москві затримали 17 осіб

Кадиров закликав висловити ООН і посольству М'янми протест у зв'язку з ситуацією в М'янмі.

Біля посольства М'янми в Москві затримали 17 осіб
Рамзан Кадыров
Фото: Предоставлено автором

Поліція затримала 17 осіб за порушення громадського порядку біля будівлі посольства М'янми в Москві

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Як повідомило джерело, 15 чоловіків і двох жінок затримали за різні правопорушення. "Всі вони уродженці Північного Кавказу", - додав співрозмовник агентства.

За його словами, близько 25 осіб зараз перебувають у будівлі посольства. Там само чергують поліцейські й ОМОН. Дипмісію взяли під посилену охорону, зазначає ТАСС.

"Говорить Москва" з посиланням на свого кореспондента повідомляє про 10 затриманих. За його словами, всі затримані - мусульмани.

"Вони сказали, що зібралися біля посольства, щоб підписати лист послу М'янми з закликом припинити, як вони називають, геноцид мусульман. До цієї групи підійшли співробітники ОМОН і попросили їх припинити незаконні збори. Після нетривалої розмови присутніх помістили в автозак", - розповів кореспондент.

Напередодні біля будівлі посольства М'янми на Великій Нікітській вулиці зібралися на мітинг проти дискримінації мусульман народності рохінджа. Джерело ТАСС у правоохоронних органах повідомляло, що в неузгодженій акції взяли участь 800 осіб. Гоніння на мусульман в М'янмі також засудив голова Чечні Рамзан Кадиров. Він закликав висловити ООН і посольству М'янми протест у зв'язку з цією ситуацією.

Присутні 3 вересня біля посольства М'янми підписали петицію до президента РФ Володимира Путіна. Десятки учасників поставили на порожніх паперах свої прізвища і підписи. Тексту петиції їм не показали. "Интерфакс" із посиланням на представників протестувальників повідомляв, що в петиції засуджено ситуацію з мусульманами в М'янмі.

Як повідомляє "Дождь", сьогодні в Грозному пройшла наймасштабніша за останні роки акція протесту. Десятки тисяч людей зібралися в центрі чеченської столиці, виступаючи проти утисків мусульман у М'янмі. Свою промову зі сцени виголосив і Рамзан Кадиров.

Як повідомляли раніше сьогодні, з М'янми втекли 90 тисяч мусульман-рохінджа, які звинувачують владу країни в утиску нацменшини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram