ГоловнаСвіт

У Кенії підпалили школу: загинули 9 дітей

2016 року підпалів зазнали понад 120 шкіл по всій Кенії.

У Кенії підпалили школу: загинули 9 дітей
Фото: Kenya Red Cross‏ / Twitter

Міністр освіти Кенії Фред Матьянгі заявив, що в результаті підпалу школи-інтернату в минулі вихідні загинули дев'ять школярок.

Про це повідомляє  агентство Рейтер.

Окрім того, за словами міністра, було зафіксовано ще три аналогічні випадки підпалу шкіл.

Торік підпалів зазнали понад 120 шкіл по всій Кенії, зазначає Рейтер з посиланням на дослідження, проведене Елізабет Купер, доцентом кафедри міжнародних досліджень Університету Саймона Фрейзера. При цьому наголошують, що відповідальності за підпали в більшості випадків ніхто не зазнав.

За словами міністра, підпали пов'язані з отриманням посад у школі, оскільки високі позиції добре оплачуються. Матьянгі не уточнив, скільки підпалів було зафіксовано цього року.

"Деякі з пожеж, з якими ми стикалися в цьому секторі раніше, пов'язані з політизацією керівництва школи, політизацією відповідальності в освітній сфері. Це неправильно, - заявив міністр освіти. - Ми не можемо вирішити конфлікт навколо керівництва школи, спалюючи школу".

Кенія - найбільша економіка Східної Африки, однак через високий рівень безробіття і корупції життя простого населення дуже складне, зазначає Рейтер. Отримання керівної посади в школі означає не тільки зарплату від держави, а й можливість вимагати гроші у школярів і їхніх батьків у вигляді плати за навчання та інших зборів.

Разом із тим пожежі нерідко влаштовують самі школярі, які виступають проти жорсткої дисципліни, низького рівня викладання і корупції. Крім того, як зазначає Купер, це дозволяє школярам отримати перепочинок від навчання.

Нагадаємо, 2 вересня в Красноярському краї РФ підпалили штаб "Єдиної Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram