ГоловнаСвіт

Німеччина виділить €6,5 млн на підтримку гуманітарних акцій Червоного Хреста в Україні

Сукупне фінансування ФРН проектів і заходів МКЧХ в Україні в 2016-2018 роках збільшиться до €14,5 млн.

Німеччина виділить €6,5 млн на підтримку гуманітарних акцій Червоного Хреста в Україні

Федеральний уряд Німеччини надасть фінансову підтримку гуманітарним акціям Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні в розмірі €6,5 млн.

Про це повідомила LB.ua прес-лужба посольства Німеччини в Україні.

Таким чином сукупне фінансування Німеччиною проектів і заходів МКЧХ в Україні в 2016-2018 роках збільшиться до €14,5 млн.

Німеччина надає фінансову підтримку численним гуманітарним акціям у рамках проекту "МКЧХ - допомога, захист, профілактика і коопераційні зв'язки в Україні", які проводять здебільшого в Східній Україні.

Проект охоплює медичне обслуговування, травматологічне лікування, підтримку закладів охорони здоров'я, профілактичні заходи, поставки продуктів харчування і гігієни, водопостачання, підготовку медичних кадрів та обслуговуючого персоналу, пошук зниклих безвісти і відновлення сімейних зв'язків, відвідування затриманих, інформаційні акції щодо небезпеки мін і боєприпасів і багато іншого.

"Ці заходи роблять важливий внесок у подолання наслідків конфлікту, що триває в Східній Україні. Цільовою групою є внутрішньо переміщені особи разом із сім'ями в громадах, які дали їм притулок, а також потерпілі від конфікту особи по обидва боки лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці серпня Німеччина виділила додаткові €1,5 млн допомоги українцям з Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram