ГоловнаСвіт

У Франкфурті проведена рекордна евакуація в післявоєнній історії Німеччини

Більш ніж 60 тисяч людей тимчасово покинули свої будинки через виявлення бомби масою 1,8 тонни.

У німецькому місті Франкфурт-на-Майні вранці 3 вересня провели рекордну евакуацію в післявоєнній історії Німеччини в зв'язку з виявленням бомби часів Другої світової війни.

Фото: EPA/UPG

Як повідомляє "Немецкая волна", свої будинки тимчасово покинули понад 60 тисяч осіб. Спецслужби ретельно перевіряють територію, яка повинна бути абсолютно безлюдною.

Небезпечна знахідка була зроблена ще у вівторок, 29 серпня, під час проведення будівельних робіт в студентському містечку Університету імені Ґете в найбільшому місті федеральної землі Гессен. Бомба вагою 1,8 тонни містить майже 1,5 тонни вибухових речовин. У зону оточення, радіус якої становив 1,5 кілометра, крім житлових будинків потрапили будівля поліцейського управління Франкфурта, кілька лікарень, а також штаб-квартира медіакомпанії Hessischer Rundfunk.

Фото: EPA/UPG

До знахідки у Франкфурті наймасштабніша евакуація в історії Німеччини проводилася в кінці 2016 року в Аугсбурзі. Тоді свої будинки були змушені покинути близько 54 тисяч жителів. При знешкодженні трьох авіабомб у травні 2017 року в Ганновері в безпечне місце були перевезені майже 50 тисяч осіб.

Нагадаємо, що 2 серпня в німецькому місті Кобленц була евакуйована 21 тисяча осіб через виявлення американської авіабомби часів Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram