ГоловнаСвіт

У Німеччині евакуювали 21 тисячу людей через бомбу часів Другої світової війни

Завтра у Франкфурті-на-Майні очікується проведення найбільшої евакуації в історії післявоєнної Німеччини.

У німецькому місті Кобленц евакуювали 21 тисячу осіб через виявлення американської авіабомби часів Другої світової війни. Операція зі знешкодження снаряда пройшла в суботу, 2 вересня, передає Німецька хвиля.

Бомбу виявили 28 серпня будівельники дитячого садка. На час проведення розмінування в місті оточили територію радіусом близько кілометра. До процедури евакуації і знешкодження залучено близько 800 співробітників пожежної служби, поліції та інших фахівців. Близько 17:30 за Києвом (16:30 за місцевим часом) міська влада повідомила про те, що снаряд успішно розмінували і жителі можуть повертатися у свої будинки.

В останні місяці в містах Німеччини все частіше знаходять снаряди часів Другої світової війни. 3 вересня у Франкфурті-на-Майні очікується проведення найбільшої евакуації в історії післявоєнної Німеччини через британську авіабомбу. Свої домівку тимчасово будуть змушені залишити понад 60 тисяч жителів міста.

У серпні евакуювали близько 20 тисяч осіб у Гільдесгаймі, у травні - 50 тисяч осіб у Ганновері. У грудні 2016 року в Ауґсбурзі відбулася найбільша на той час у післявоєнній історії ФРН евакуація 54 тисяч жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram