ГоловнаСвіт

Мартін Шульц звинуватив Росію в порушенні міжнародного права

Російська влада проводить агресивну зовнішню політику. 

Мартін Шульц звинуватив Росію в порушенні міжнародного права
Фото: EPA/UPG

Кандидат у федеральні канцлери Німеччини від СДПН  Мартін Шульц  піддав різкій критиці зовнішню політику Російської Федерації, передає Німецька хвиля.

"Уряд Володимира Путіна проводить експансивну і частково дуже агресивну зовнішню політику", - заявив він в інтерв'ю газеті Bild, опублікованому у п'ятницю, 1 вересня. Деякі дії Росії в Сирії, на його думку, "абсолютно неприйнятні".

Крім того, кандидат у канцлери ФРН звинуватив Росію в "грубому порушенні міжнародного права в Україні і шляхом анексії Криму". За його словами, це зробила країна, що володіє правом вето в Раді Безпеки ООН, на якій лежить особлива відповідальність піклуватися про забезпечення миру. 

При цьому політик не зміг відповісти на запитання ведучого, чи довго ще може тривати окупація Криму. На його думку, вирішити цю ситуацію можна тільки за столом переговорів, оскільки "росіяни зробили з цього доконаний факт і будуть на цьому наполягати".

Раніше в серпні канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що санкції проти Росії не будуть зняті  до виконання РФ усіх необхідних умов.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram