ГоловнаСвіт

Понад 70 тис. громадян США попросили визнати Сороса терористом

Петиція проти Сороса повинна зібрати 100 тис. підписів, щоб влада відреагувала.

Понад 70 тис. громадян США попросили визнати Сороса терористом
Джордж Сорос

Петицію за визнання американського мільярдера Джоржа Сороса терористом підписали понад 72 тис. осіб.

Про це повідомляють на сайті Білого дому в петиції під назвою "Оголосити терористом Джорджа Сороса і захопити всі його активи, пов'язані із законами RICO і NDAA".

Автор звернення під ніком E.B. стверджує, що мільярдер створив і профінансував десятки або сотні організацій, які мають на меті сприяти краху конституційного уряду. Його також звинувачують у тому, що своїми діями він підштовхував людей до актів насильства.

Укладач звернення зажадав від федерального уряду і Мін'юсту США оголосити Сороса і членів всіх його організацій терористами. Він вимагає вилучити все його майно і кошти "в рамках Закону про конфіскацію суспільного майна".

Петиція була опублікована 20 серпня. Щоб влада обов'язково відреагувала на нього, необхідна наявність 100 тис. підписів до 19 вересня.

87-річний Сорос є засновником і головою хедж-фонду Soros Fund Managemen. За інформацією журналу Forbes, статки бізнесмена оцінюють у $25 млрд.

Закон RICO (The Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) - закон США про інвестування отриманих від рекету капіталів. Його прийняли 1970 року для боротьби проти мафіозних груп. Він був розроблений для переслідування не окремих осіб, а великих організацій. Закон NDAA (National Defense Authorization Act) - закон про повноваження для цілей національної оборони.

Нагадаємо, що в червні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Сорос фінансує організації, що нагадують мафіозну мережу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram