ГоловнаСвіт

Прем'єр Іраку оголосив про перемогу над ІДІЛ у Таль-Афарі

Прем'єр Іраку оголосив про перемогу над ІДІЛ у Таль-Афарі
Премьер-министр Ирака Хайдер аль-Абади
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про перемогу над бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" в Таль-Афарі і у всій провінції Ніневія.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Таль-Афар звільнено. Ми говоримо бойовикам "Ісламської держави": де б ви не були, ми прийдемо до вас, і у вас немає іншого вибору, як здатися або померти", - заявив аль-Абаді.

20 серпня армія Іраку розпочала наступальну операцію на останнє підконтрольне ІДІЛ велике місто - Таль-Афар. Джахадисти захопили цей населений пункт ще 2014 року. Він розташований на прямому шляху між Мосулом і сирійським кордоном.

За даними іракської влади, в Таль-Афарі утримували позиції близько 2000 бойовиків ІДІЛ, проти яких виступили близько 50 тис. іракських військових.

Зазначають, що іракські війська не поспішали заявляти про повну перемогу над ІДІЛ у Таль-Афарі до звільнення містечка Аль-Аядья, розташованого за 11 кілометрів від останньої цитаделі ІДІЛ. У четвер Аль-Аядью було звільнено від джихадистів.

Нагадаємо, напередодні CNN показав руїни іракської "столиці" ІДІЛ з безпілотника. З іракського міста, як і раніше, не можуть вибратися близько 20 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram