ГоловнаСвіт

Влада КНДР засудила до страти чотирьох південнокорейських журналістів

"Вирок здійснять будь-якої миті і в будь-якому місці без будь-яких додаткових процедур".

Влада КНДР засудила до страти чотирьох південнокорейських журналістів
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Влада Північної Кореї засудила до смертної кари чотирьох журналістів з Південної Кореї за образливі для КНДР книжкові огляди.

Про це повідомляє агентство АFР.

Південнокорейські газети Chosun Ilbo і Dong-A Ilbo зробили огляди на перевидану книгу "Секретна Північна Корея", написану британськими журналістами Деніелом Тодором і Джеймсом Пірсоном і вперше опубліковану 2015 року. У роботі докладно описано зростання ролі ринку в повсякденному житті КНДР, де південнокорейські телевізійні драми поширюються на чорному ринку і копіюються модні течії Півдня.

Для огляду книгу перейменували на "Капіталістичну Республіку Корея", а на обкладинці червону зірку герба КНДР замінили на символ долара.

Під час винесення вироку північнокорейський суд зазначив, що своїм оглядом південнокорейські газети "здійснили огидний злочин, що серйозно ображає гідність КНДР".

До смертної кари засудили по одному журналісту з кожної газети, а також голів видань.

"Злочинці не мають права на апеляцію, вирок здійснять будь-якої миті і в будь-якому місці без будь-яких додаткових процедур", - йдеться в рішенні суду.

При цьому, як зазначає AFP, жодного покарання для авторів оригінальної "Секретної Північної Кореї" в Пхеньяні не передбачили. Зазначають, що Тодор не був у КНДР з моменту публікації книги і, наскільки відомо агентству, більше не планує відвідувати цю країну.

Нагадаємо, 29 серпня КНДР запустила балістичну ракету в бік Японії. Радбез ООН визнав ракетний запуск КНДР загрозою всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram