ГоловнаСвіт

Від американських авіаударів по іракській "столиці" ІДІЛ гинуть цивільні, - ООН

Верховний комісар ООН з прав людини допускає, що удари по ІДІЛ можуть суперечити міжнародним законам.

Від американських авіаударів по іракській "столиці" ІДІЛ гинуть цивільні, - ООН
Зейд Раад аль-Хусейн
Фото: Wikipedia

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн заявив, що в результаті американських авіударів по іракській "столиці" терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) гинуть мирні жителі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно з інформацією, зібраною аль-Хусейном, жертвами шести авіаударів і наземних атак тільки в серпні стала 151 людина.

"З огляду на вкрай велике число повідомлень про смерті цивільних цього місяця, а також на інтенсивність авіаударів по Рацці, разом з використанням ІДІЛ цивільних як "живого щита", я глибоко стурбований тим, що цивільні - які повинні бути захищені в будь-який час - платять неприйнятну ціну, а сили, які беруть участь у боротьбі з ІДІЛ, втрачають з поля зору кінцеву ціль битви", - йдеться в заяві комісара.

Також, за словами аль-Хусейна, такі атаки можуть суперечити міжнародним законам.

Зараз у місті, підконтрольному ІДІЛ, залишаються близько 20 тис. мирних жителів.

За даними ООН, загалом міжнародна коаліція на чолі зі США завдала 1100 авіаударів по Рацці і поблизу неї цього місяця порівняно з 654 ударами в липні. Водночас російська авіація за серпень завдала 2518 авіаударів по території Сирії.

Штурм Ракки почався в червні. Узяття міста вважають однією з головних цілей міжнародної антитерористичної коаліції на чолі зі США, яка веде бойові дії проти екстремістів в Іраку та Сирії.

Нагадаємо, напередодні CNN показав руїни іракської "столиці" ІДІЛ з безпілотника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram