ГоловнаСвіт

Шрьодер підтвердив намір працювати в раді директорів "Роснафти"

Свою зарплату в "Роснафті" екс-голова уряду ФРН оцінює приблизно в 350 тис. доларів США.

Шрьодер підтвердив намір працювати в раді директорів "Роснафти"
Фото: EPA/UPG

Незважаючи на масову критику, колишній канцлер Німеччини Ґерхард Шрьодер планує прийняти пропозицію обійняти посаду одного з незалежних директорів російської компанії "Роснафти".

"Я зроблю це. Йдеться про моє життя, і вирішувати мені, а не німецькій пресі", - заявив він в середу, 30 серпня, на передвиборчому заході Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у Ротенбурзі, повідомляє DW.

Нагадаємо, 11 серпня стало відомо, що уряд РФ висунув Шрьодера до ради директорів "Роснафти". Його кандидатуру на посаду одного з незалежних директорів компанії повинні затвердити в кінці вересня.

Свою заробітну плату за роботу в "Роснафті" екс-голова уряду ФРН оцінює приблизно в 350 тис. доларів США (298 тис. євро).

Ґерхард Шрьодер був канцлером Німеччини з 1998 по 2005 рр. Раніше він критикував європейські санкції проти "Роснафти", накладені через дії Росії в Україні.

Відомо, що Шрьодер є близьким другом російського президента Володимира Путіна.

Колишній канцлер ФРН очолює комітет акціонерів у Nord Stream AG, яка займається газопроводом "Північний потік", по якому російський газ іде до Німеччини по дну Балтійського моря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram