ГоловнаСвіт

Навальний показав куплену друзями Путіна віллу з "Шерлока Холмса"

Президент РФ як мінімум один раз відпочивав у садибі під Виборгом.

Навальний показав куплену друзями Путіна віллу з "Шерлока Холмса"
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Російський опозиційний політик Олексій Навальний опублікував відеоролик, присвячений віллі Селлгрена - садибі на острові Лодочний під Виборгом, яка належить людям з найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна, де президент відпочивав щонайменше раз.

Відповідна інформація опублікована на сайті Навального.

Опозиціонер звертає увагу, що на під'їзді до обгородженої території резиденції стоїть вказівник на базу відпочинку компанії "Сібур", акціонери якої - близький друг Путіна Геннадій Тимченко і ймовірний зять президента Кирило Шамалов.

У відкритих джерелах інформації про належну "Сібуру" базу відпочинку немає, підкреслює Навальний. За даними Росреєстру, всі будівлі на території ймовірної резиденції зараз належить компанії "Північ" колишнього голови Балтійської медіа-групи Олега Руднова, якого називають близьким другом Путіна. Після смерті Руднова його бізнес перейшов синові - Сергію Руднову. Йому ж належить будинок президента у Тверській області.

Навальний додає, що земля під спорудами з 2005 року перебуває в оренді у бізнесмена Сергія Колесникова, який розповів про ймовірний "палац" Путіна під Геленджиком.

Політик також показує резюме робітників, у яких ті вказують серед об'єктів, на яких працювали, віллу на острові Лодочний (її називають резиденцією вищого командного складу м. Виборг), офіційну сочинську резиденцію Путіна і "курорт ФСО" в Геленджику.

Співробітникам Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального не вдалося потрапити на територію садиби, тому політик опублікував відео з дрона.

Раніше розслідування про "секретну дачу" Путіна опублікував телеканал "Дождь".

Нагадаємо, раніше в серпні Навальний розповів про мільйони сина Пєскова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram