ГоловнаСвіт

Трамп-молодший погодився виступити в Сенаті з приводу російської справи

Слухання пройде в закритому режимі у вересні.

Трамп-молодший погодився виступити в Сенаті з приводу російської справи
Дональд Трамп-младший
Фото: EPA/UPG

Син президента США  Дональд Трамп-молодший погодився виступити в Сенаті Конгресу США в рамках розслідування справи про зв'язки з Росією.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на прес-секретаря голови юридичного комітету.

Слухання відбудеться в закритому режимі. Комітет і Трамп-молодший домовилися про дату проведення слухання, однак вона поки що не озвучена. Голова юридичного комітету сенату Чак Грасслі раніше заявляв, що слухання пройдуть щонайпізніше у вересні.

Про те, що Дональд Трамп-молодший збирався виступити в Сенаті в рамках слухань у російській справі, повідомляло Reuters 20 липня. Агентство відзначало, що, крім сина американського президента, в Сенаті також заслухають зятя і радника голови держави Джареда Кушнера і голову його передвиборної кампанії Пола Манафорта. Слухання тоді планували на 26 липня. Reuters зазначало, що Трампа-молодшого запитають про його зустрічі з російською юристкою Наталією Весельницькою.

Зустріч сина президента США із Весельницькою відбулася під час президентської кампанії 2016 року в Сполучених Штатах. Пізніше він оприлюднив своє листування з посередником в організації зустрічі. Трамп-молодший розповів, що приводом для контакту з Весельницькою була пропозиція російського бізнесмена і співака Еміна Агаларова, який сказав, що надасть компромат на кандидатку в президенти від демократів Гілларі Клінтон. В опублікованому листуванні вказувалося, що дані походили від генпрокурора Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram