ГоловнаСвіт

На хадж у Саудівську Аравію прибули 1,8 млн паломників

У країні посилено заходи безпеки.

На хадж у Саудівську Аравію прибули 1,8 млн паломників
Фото: EPA/UPG

Понад 1,8 мільйона осіб прибули з усього світу в Саудівську Аравію на щорічне паломництво (хадж), що починається 30 серпня, повідомляє DW.

Згідно з даними прикордонної служби, більш ніж 1,6 мільйона паломників прибули повітрям.

Загалом саудівська влада очікує прибуття на хадж понад двох мільйонів мусульман, які відвідають Мекку.

"Наші плани враховують прибуття понад двох мільйонів паломників, включаючи 1,73 мільйона з-за кордону", - заявив у вівторок, 29 серпня, прес-секретар міністерства закордонних справ Саудівської Аравії Мансур аль-Туркі.

Перед початком хаджу в країні посилено заходи безпеки. У Мецці, Медині та інших священних місцях розміщено понад дві тисячі представників саудівського Червоного Півмісяця для надання медичної допомоги паломникам.

Нагадаємо, наприкінці липня арабська коаліція на чолі із Саудівською Аравією збила над Меккою балістичну ракету, випущену єменськими повстанцями-хуситами. Дії хуситів коаліція назвала "відчайдушною спробою зірвати хадж".

Понад два мільйони мусульман з усього світу щорічно відвідую Мекку в хадж. Це місто є священним для мусульман, туди заборонено в'їзд для представників інших релігій. У центрі Мекки розташована найбільша у світі мечеть Аль-Харам, у внутрішньому дворі якої розташована Кааба - головна святиня ісламу.

Хадж - паломництво у священну для мусульман Мекку, яке здійснюється на початку 12 місяця мусульманського місячного календаря. Здійснити хадж хоча б раз у житті повинен кожен повнолітній мусульманин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram