ГоловнаСвіт

Індія і Китай відвели війська від спірного кордону в Гімалаях

Суперечки через плато в Гімалаях загострилися через спроби КНР прокласти автодорогу в цьому районі.

Індія і Китай відвели війська від спірного кордону в Гімалаях

Індія і Китай досягли домовленості про розведення військ у районі плато Доклам у Гімалаях. Про це повідомляє DW з посиланням на VBL Індії.

"Узгоджений компроміс між КНР і Індією передбачає, зокрема, прискорення розведення військ у районі плато Доклам після більш ніж двох місяців ескалації ситуації", - наголошують у повідомленні.

За даними зовнішньополітичного відомства Індії, розведення військових з'єднань двох країн вже почалося і на цей момент "триває".

У МЗС Індії зазначили, що Пекін і Нью-Делі протягом останніх декількох тижнів намагалися дипломатичними каналами донести одне одному свої позиції про конфліктний регіон.

Суперечки через плато в Гімалаях загострилися через спроби Пекіна прокласти автомобільну дорогу в цьому районі. Перші роботи з прокладання автотраси почали китайські військові інженери. У відповідь на дії КНР Індія відправила в цей регіон свої війська з метою заблокувати будівництво. Згодом офіційний Пекін неодноразово виступав із різкими вимогами до Нью-Делі вивести військові частини з плато. На це в Нью-Делі відповідали аналогічною вимогою.

На плато претендує також союзник Індії Королівство Бутан.

Нагадаємо, що в серпні 2016 року повідомляли про намір Індії розмістити на кордоні з Китаєм ракетний полк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram