ГоловнаСвіт

Німеччина виділяє додаткові €1,5 млн допомоги українцям з Донбасу

"Німеччина і надалі солідарна з народом України і стоїть на його боці".

Німеччина виділяє додаткові €1,5 млн допомоги українцям з Донбасу

Німеччина виділяє додаткові €1,5 млн на заходи надання невідкладної допомоги ЮНІСЕФ.

Про це йдеться в прес-релізі Посольства Німеччини в Україні, отриманому LB.ua.

"Після недавнього схвалення надання €1 млн на гуманітарні заходи Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) Німеччина надасть підтримку проекту невідкладної допомоги Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ у розмірі додаткових €1,5 млн", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що цю допомогу нададуть тій частині населення, яка потребує особливого захисту і потерпає від конфлікту на сході України, а саме немовлятам, дітям і їхнім матерям, молоді та людям похилого віку.

"Перш за все йдеться про поліпшення медичної, психологічної та соціальної опіки, гарантоване забезпечення якісною питною водою, а також про заходи поліпшення санітарних умов", - йдеться в повідомленні.

"Німеччина і надалі солідарна з народом України і стоїть на його боці. Ми і в майбутньому будемо допомагати людям, які потрапили в біду через події на сході України. ЮНІСЕФ для нас у цій справі є перевіреним партнером", - зазначив посол Ернст Райхель.

Німеччина у 2017 році надала понад €26 млн допомоги населенню України. Обсяг німецької загальної підтримки проектів гуманітарної допомоги в усьому світі становить €1,4 млрд.

Як повідомляли раніше в серпні, Німеччина з внеском $10 млн візьме участь в інвестфонді для українських підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram