ГоловнаСвіт

Німецька контррозвідка заявила про загрозу втручання Росії у вибори

Москва може використовувати кібератаки, побоюються у ФРН. 

Німецька контррозвідка заявила про загрозу втручання Росії у вибори
Фото: EPA/UPG

Російські розвідувальні служби ведуть активну роботу в Німеччині й можуть спробувати втрутитися в майбутні вибори, заявив директор Федеральної служби захисту Конституції ФРН Ганс-Георг Маасен.

Як зазначив Маасен в інтерв'ю Die Welt, німецькі спецслужби побоюються того, що Росія почне кампанію з дезінформації у зв'язку з виборами в бундестаг. На думку глави відомства, для цього Москва може використовувати кібератаки. Маасен зазначив, що довести причетність Росії до хакерських атак юридично неможливо, проте розвідувальні відомства Німеччини вважають, що це дуже ймовірно.

"Крім того, розвідувальна діяльність російських спецслужб у Німеччині як і раніше інтенсивна", - додав він.

Федеральна служба захисту Конституції Німеччини є спецслужбою, підпорядкованою МВС країни. Основним її завданням є контррозвідувальна діяльність і боротьба з екстремізмом.

Наприкінці червня  глава ЦРУ Майк Помпео звинуватив російську розвідку в багаторічних спробах підірвати американську демократію. На думку Помпео, Росія й до виборів 2016 року, на яких переміг Трамп, намагалася впливати на внутрішню політику Сполучених Штатів. У зв'язку з цим він закликав посилити увагу спецслужб США до подібних загроз.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram