ГоловнаСвіт

Рейтинг Макрона обвалився до 40%

За два місяці президент утратив понад третину прихильників. 

Рейтинг Макрона обвалився до 40%
Фото: EPA/UPG

За останні два місяці частка французів, задоволених політикою нового президента Франції  Еммануеля Макрона, скоротилася із 64 до 40%, пише газета  Le Journal de Dimanche з посиланням на дані нового соцопитування.

Ще жодного разу в історії країни рейтинг популярності нового глави французької держави протягом перших місяців після виборів не падав настільки значно.

57% виборців незадоволені новим президентом, лише близько 40% опитаних заявили про підтримку Макрона. Ще в червні частка респондентів, задоволених політикою президента, була на 24 процентні пункти вищою.

Порівнянний обвал популярності спостерігався після обрання Жака Ширака на пост французького президента 1995 року. З травня по серпень показник його підтримки виборцями впав на 20 процентних пунктів.

У середині серпня інститут досліджень громадської думки оприлюднив результати соцопитування, згідно з якими перші 100 днів президентства Макрона позитивно оцінили лише 36% французів.

На виборах президента Франції у травні 2017 року незалежний кандидат Еммануель Макрон з великою перевагою переміг лідера правопопулістського Національного фронту Марін Ле Пен.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram