ГоловнаСвіт

Додон визнав ідею обговорити виведення військ РФ із Придністров'я на Генасамблеї ООН "черговим антиросійським демаршем"

"Уряд Молдови вже дав задній хід, визнавши помилку". 

Додон визнав ідею обговорити виведення військ РФ із Придністров'я на Генасамблеї ООН "черговим антиросійським демаршем"
Фото: EPA/UPG

Президент Молдови Ігор Додон назвав намір уряду Молдови порушити в ході Генеральної асамблеї ООН тему виведення російських військових із Придністров'я  "черговим антиросійським демаршем".

Про це повідомляє РІА Новини.

"Упевнений, що цей черговий антиросійський демарш уряду Молдови залишиться тільки на рівні декларацій і спрямований на зовнішнього західного споживача в надії заручитися підтримкою для отримання чергової дози фінансових вливань", - заявив президент Молдови.

Додон зазначив, що "уряд Молдови вже дав задній хід, визнавши помилку, що не можна чіпати миротворчу операцію на Дністрі, і скоригував свою декларацію".

За його словами, це показує непрофесіоналізм молдовських чиновників у цьому питанні й "поспішність у деклараціях для того, щоб догодити своїм кураторам".

Додон заявив, що нічого спільного з інтересами республіки це не має і, на його думку, не підтримується більшістю народу.

Нагадаємо, 2 травня Конституційний суд Молдови визнав неконституційним перебування російських солдатів на території Придністровського регіону республіки.

30 липня уряд Молдови назвав російських миротворців фактором заморожування придністровського конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram