ГоловнаСвіт

Останнє незалежне новинне агентство в Азербайджані припиняє роботу

Його директора затримали за несплату податків. 

Останнє незалежне новинне агентство в Азербайджані припиняє роботу
Фото: Радио Свобода

Незалежне азербайджанське інформаційне агентство "Туран" оголосило, що з 1 вересня припинить свою роботу на невизначений термін. Як повідомляє "Настоящее время", всередині серпня азербайджанські податківці провели обшук в агентстві й вилучили фінансові документи, а напередодні влада затримала директора "Турана" Мехмана Алієва й заблокували банківські рахунки агентства.

"У зв'язку із затриманням директора нашого агентства Мехмана Алієва і порушенням кримінальної справи за звинуваченням в ухиленні від податків, банківські рахунки нашого агентства були заблоковані. B подібній ситуації нормальне функціонування агентства стає вкрай складним", - сказано в заяві компанії.

"З огляду на ситуацію, що склалася, колектив Turan змушений з 1 вересня призупинити свою роботу на невизначений час. Найближчим часом, ми будемо намагатися підтримувати роботу нашого сайту за рахунок особистих ресурсів та ентузіазму. Bипуск новин буде обмеженим. Наскільки цього вистачить, покаже час", - заявили журналісти.

"Туран" був заснований 1990 року: агентство публікує інформацію азербайджанською, російською та англійською мовами. Це було останнє незалежне від влади новинне агентство, яке розповідало про акції опозиції в країні.

Міжнародний Комітет захисту журналістів (CPJ) назвав Turan єдиним незалежним інформагентством в Азербайджані й закликав владу припинити нападки на його працівників. Правозахисники з Human Rights Watch також закликали державу не втручатися в роботу агентства.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram