ГоловнаСвіт

Главу Samsung засудили до п'яти років за хабарі

Його визнали винним у підкупі чиновників. 

Главу Samsung засудили до п'яти років за хабарі
Фото: EPA/UPG

Президент компанії Samsung Electronics і фактичний глава Samsung Group Лі Чже Єн був засуджений до 5 років в'язниці за хабарництво, повідомляє Reuters.

Обвинувачення просило засудити Лі Чже Єна до 12 років в'язниці.

49-річний мільярдер перебуває під вартою із 17 лютого, коли він був заарештований і поміщений до одиночної камери. Його підозрювали в передачі хабара в 43,3 млрд вон ($ 38 млн) президенту Кореї Пак Кин Хе. Слідство вважає, що глава Samsung Group планував за допомогою хабара домогтися дозволу на злиття з холдингом однієї з будівельних компаній.

Лі Чже Єн керує Samsung, оскільки його батько Лі Гон Хі відійшов від справ через хворобу

Судовий вирок у справі глави Samsung Group оголосять у серпні і долучать до справи Пак Кин Хе та її подруги Чхве Сун Сіль, яка наприкінці червня вже була засуджена на три роки в'язниці за незаконний тиск на університет, де вчилася її дочка. Екс-президент також перебуває під вартою з квітня.

У грудні 2016 року парламент Південної Кореї оголосив імпічмент президенту Пак Кин Хе.  Рішення парламенту в березні затвердив Конституційний суд країни. Причиною став скандал за участю її подруги Чхве Сун Сіль. Її запідозрили в тому, що вона отримала доступ до секретних урядових документів, скориставшись своїм впливом на Пак Кин Хе, а також лобіювала, користуючись знайомством із президентом, інтереси великих корпорацій.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram