ГоловнаСвіт

У Бундестазі хочуть пояснень голови МЗС з приводу вечері з Путіним

Габріеля можуть використовувати для просування інтересів Путіна і "Роснефти"

У Бундестазі хочуть пояснень голови МЗС з приводу вечері з Путіним
Зигмар Габриэль и Владимир Путин
Фото: Der Postillon

Німецька партія "Союз-90"/"зелені" закликала міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля ще до вересневих виборів у бундестаг дати роз'яснення з приводу вечері, що відбулася 2 червня в Санкт-Петербурзі з президентом Росії Володимиром Путіним і колишнім канцлером ФРН Герхардом Шредером.

Про це пише "Немецкая волна".

"Голова МЗС повинен розвіяти підозри в тому, що Шредер намагається використовувати його для просування інтересів Путіна і "Роснефти". Це стало б нечуваним афронтом для Євросоюзу і серйозною проблемою для Німеччини", - заявила співголова фракції "зелених" у бундестазі Катрін Гьорінг-Екардт в інтерв'ю газеті Tagesspiegel, оприлюдненому в четвер, 24 серпня.

"Це аж ніяк не приватна справа, коли Шредер, будучи лобістом "Газпрому" і кандидатом в члени наглядової ради "Роснефти", організовує багатогодинну зустріч Габріеля з головою російської держави. Габріель повинен розповісти, які теми обговорював на цій зустрічі", - зазначила Гьорінг-Екардт.

"Зелені" хочуть в першу чергу з'ясувати, чи не обговорювалися під час вечері інтереси "Роснефти", газопровід "Північний потік - 2" і ослаблення санкцій ЄС проти Росії. За повідомленням Tagesspiegel, депутат від партії "Союз-90/"зелені" Марілуіза Бек вже направила відповідний письмовий запит уряду ФРН.

Нагадаємо, що Габріель як голова МЗС Німеччини, країни з "нормандської четвірки", грає важливу роль у мирному врегулюванні на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram