ГоловнаСвіт

Мадуро вимагатиме міжнародного ордера на арешт екс-генпрокурора Венесуели

Зараз колишня генпрокурор Венесуели і її чоловік перебувають у Колумбії.

Мадуро вимагатиме міжнародного ордера на арешт екс-генпрокурора Венесуели
Луиса Ортега
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що вимагатиме видачі міжнародного ордера на арешт колишнього генерального прокурора країни Луїси Ортеги.

Про це повідомляє ВВС.

За словами президента, Ортега і її чоловік Герман Феррер причетні до серйозних злочинів, що й змусило Національні установчі збори відправити її у відставку на початку серпня.

Тоді Ортега відмовилася визнавати рішення про відставку, заявивши, що справжньою причиною її звільнення стало розслідування корупції та випадків порушення прав людини з боку уряду.

Зараз Ортега і її чоловік перебувають у Колумбії і мають намір виїхати у Бразилію або США.

Раніше повідомляли, що Ортега, яка свого часу була рішучою прихильницею президента, звинуватила Мадуро в порушенні конституції країни. Перебуваючи на посаді генпрокурора, вона кілька разів намагалася перешкодити створенню суперечливої Конституційної асамблеї, яка має на меті переписати основний закон країни.

Нагадаємо, 4 серпня Генпрокуратура Венесуели зажадала припинити діяльність Конституційної асамблеї Венесуели, вибори в яку провела влада країни. Відомство заявило про порушення, допущені під час виборів.

Конституційна асамблея Венесуели повинна замінити парламент, налаштований опозиційно до президента Ніколаса Мадуро. Асамблея має право змінювати Конституцію країни. Вибори в новий орган пройшли 30 липня, а 4 серпня він почав свою роботу. Створення Конституційної асамблеї викликало масові протести з боку опозиції, до розгону якої залучили сили безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram