ГоловнаСвіт

Слідком РФ оголосив звинувачення керівнику "Гоголь-центру" Серебреннікову

Режисер відмовився визнати свою провину.

Слідком РФ оголосив звинувачення керівнику "Гоголь-центру" Серебреннікову
Кирилл Серебрянников
Фото: sledcom.ru

Слідчий комітет Росії оголосив звинувачення художньому керівникові "Гоголь-центру" Кирилу Серебреннікову за статтею "Шахрайство в особливо великому розмірі".

Як повідомляє "Интерфакс" з посиланням на СК, провину Серебренніков не визнав.

Кирила Серебреннікова затримали раніше сьогодні в Петербурзі, де він знімав фільм "Літо" про Віктора Цоя.

За версією слідства, режисер організував розкрадання 68 млн рублів, які у 2011-2014 роках виділили на проект "Платформа".

"Интерфакс" повідомляв, що свідчення проти Серебреннікова дала не тільки колишній головний бухгалтер "Сьомої студії" Ніна Масляєва, а й інші люди.

"Згідно з матеріалами справи, показання про причетність Серебреннікова до розкрадання бюджетних коштів дала і колишній головбух "Сьомої студії" Ніна Масляєва, яка визнала провину, і співробітниця бухгалтерії Тетяна Жирікова, яка проходить у справі свідком, а також інші особи", - сказав співрозмовник агентства.

У справі про розкрадання в "Сьомий студії" також проходить її колишній директор Юрій Ітін. Він перебуває під домашнім арештом.

Кирило Серебренніков - режисер театру і кіно, 2012 році був призначений художнім керівником Московського драматичного театру імені Гоголя, згодом перетвореного на "Гоголь-центр". Серед його робіт у кіно і на телебаченні - серіал "Щоденник вбивці", комедія "Удаючи жертву", фільми "Юріїв день", "Зрада", "Учень" та інші.

За свої роботи Серебренніков удостоєний премії ТЕФІ, "Кришталева Турандот", "Золота маска", а також призів "Кінотавру" і Каннського фестивалю.

Серебренніков брав участь у протестних акціях "Стратегія-31" і "За чесні вибори!". Після російсько-грузинського конфлікту 2008 року висловив готовність пройтися Москвою з плакатом "Я - грузин". Підписував відкриті листи із закликом до звільнення політв'язнів.

В інтерв'ю 2014 року режисер назвав Росію "країною нескасованого рабства". Він рекомендував витрачати бюджетні кошти на освіту, просвітництво і культуру, щоб "зупинити катастрофічне зростання невігластва і мракобісся".

У 2015 році режисер охарактеризував контент російського телебачення як "брехня і пропаганда".

Нагадаємо, в травні в Москві пройшли обшуки в популярних центрах сучасного мистецтва, в тому числі в "Гоголь-центрі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram