ГоловнаСвіт

Литва вітає зростання підтримки України з боку США, - Лінкявічус

Волкер подякував Литві за її роль у процесах вирішення конфлікту на сході України.

Литва вітає зростання  підтримки України з боку США, - Лінкявічус
Линас Линкявичюс (крайний слева) и Курт Волкер (справа) во время встречи
Фото: urm.lt

Голова МЗС Литви Лінас Лінкявічус під час зустрічі зі спецпредставником США з питань України Куртом Волкером привітав його з призначенням на цю посаду і привітав зростання уваги і підтримки, яку США надають регіону й Україні.

Про це повідомляють на на сайті МЗС Литви.

Відзначається, що Волкер узяв участь у конференції з регіонального лідерства в Університеті Вільнюса, організованій президентом Литви Валдусом Адамкусом.

"Рішення США призначити досвідченого дипломата, який знає регіон добре, спеціальним представником США свідчить про той факт, що США зацікавлені в посиленні своєї ролі в Україні і в регіоні, ведучи пошук конкретного рішення ситуації", - заявив Лінкявічус.

За словами литовського міністра, міжнародна спільнота має посилити свої зусилля і заохочувати Росію до імплементації зобов'язань, які вона взяла на себе кілька років тому, - вивести зброю зі Східної України і припинити підтримувати проросійських бойовиків. "Я часто відвідую Україну, в тому числі охоплену війною Східну Україну, тому я постійно закликаю партнерів діяти негайно, щоб відновити заходи безпеки", - підкреслив Лінкявічус.

Волкер зі свого боку заявив, що роль Литви у процесах вирішення конфлікту в Україні добре відома і високо цінується. "США вітають принципову позицію Литви щодо миру в Україні. Ми спостерігаємо за ситуацією в Україні і, як і Литва, ми постійно і активно закликаємо до імплементації Мінських угод", - підкреслив американський дипломат.

Нагадаємо, що 21 серпня в Мінську пройшла зустріч спецпредставника США з питань України Курта Волкера і помічника президента Росії Владислава Суркова.  Голова МЗС України Павло Клімкін назвав позитивними результати зустрічі Волкера і Суркова.

23 серпня в Києві Волкер приєднається до делегації на чолі з міністром оборони США Джеймсом Меттісом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram